Overige gidsen

 

Naast de gidsen zijn er in Nederland nog enkele bevlogen Zen Zien Tekenaars die (introductie)workshops en privélessen geven.

Zij vertellen hieronder iets van zichzelf en hun geraakheid met het Zen Zien Tekenen. Hun activiteiten vind je terug in de agenda en in het overzicht bovenaan de agenda. Voor een proefles kun je rechtstreeks met hen contact opnemen.


 

IMG 6115 2  Martine van der Laan, Zoelen (Betuwe). Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Martine is een ervaren tekenaar en Zen Zien Tekenaar, opgeleid door Leo van Vegchel. Naast haar baan als coach en docenten beeldende vorming in het MBO geeft ze introductiecursussen in het Zen Zien Tekenen of privélessen bij haar aan huis of op locatie.

"Dertig jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met een boek van Frederik Franck. Wat een treffende tedere, levende tekeningen! Tekeningen met een ziel: zo voelde dat. Toen ik ontdekte dat er een kleine levende groep mensen actief met dit Zen Zien Tekenen bezig was, ben ik gegrepen door deze manier van Zijn en Zien. Dat werd een heel proces: stilte, loslaten, voelen, kijken...Zien. En dan steeds het resultaat loslaten. Gewoon laten ontstaat door helemaal aanwezig te zijn. Wat een ruimte geeft dat...! Alsof ik steeds weer eerst de heilige ruimte van mijzelf moet binnengaan en stil moet worden voordat ik het andere, datgene wat ik ga tekenen, echt kan zien. Is het dan nog wel “het andere?” Of zijn we samen een? "


 


 

IMG 20201128 WA0002  Karien Melman in Een West (Drenthe). Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Karien Melman studeerde in 1999 af aan de kunstacademie in Groningen. Zij gaf daarna schilderles aan groepen in haar atelier en workshops voor bedrijven in het hele land. Ze is opgeleid in het Zen Zien Tekenen door Leo van Vegchel, en geeft inmiddels zelf individuele begeleiding in het Zen Zien Tekenen.

"Tijdens mijn studie  deed ik onderzoek tussen de westerse manier van tekenen/schilderen en de oosterse manier. Ik werd geraakt door de aandacht, en de eenvoud van de oosterse manier van schilderen met een eenvoud aan materiaal. Sumi-E : rijstpapier, inkt en water. Zo kwam ook Frederik Franck bij mij onder de aandacht. Het Zen Zien tekenen bleek in het verlengde te liggen van waar ik mee bezig was: het niet gericht zijn op resultaat , de aandacht, de verbinding met datgene wat je tekent grijpt mij iedere keer opnieuw weer aan. Telkens kijk ik opnieuw, zie ik de dingen voor mij verschijnen, danst mijn potlood mee met waar mijn oog op rust. De wereld van het Zen Zien Tekenen is voor mij een grote ontdekkingstocht. Een tocht die nooit eindigt, maar iedere keer weer opnieuw begint."
 20171121 102041

Blogs

Jezelf voeden met vrede.. - Maria Adriaens

Lees meer...

 

Zen Zien Tekenen als sleutel tot 'anders' zien  - Arnold Vermeeren. 
Het is eind mei en een van de eerste echt zonnige lentedagen.

Lees meer...

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Facebook

Bekijk het laatste nieuws op onze facebook pagina.

Nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte blijven van onze activiteiten?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Quotes