Slapend kind

Vrouw met slapend kind (Maria Adriaens)
De bus is er al. De rij wachtenden voor mij is lang. Voordat de chauffeur alle stempels heeft gezet en iedereen is ingestapt, is er tijd om te tekenen.

Voor mij in de rij staat een vrouw met een slapend kind op haar arm. Overal ter wereld draagt de vrouw tijdens haar eigen levensreis de volgende generatie… Met schetsblokje en buskaart in mijn ene hand, ‘schrijft’ de andere hand met de pen hen vliegensvlug neer, voortschuifelend in de rij, tot zij instapt. Zen Zien Tekenen is het leven rechtstreeks neerschrijven; oog-hart-hand reflex.
Aan de tekening kun je dit hoogst intense moment in die situatie niet zo aflezen. Nu ik het opschrijf voel ik weer die uiterste aandacht die dat vraagt. Het is: 'nu of nooit!'

Maria Adriaens

Tekening Mafria Adriaens in 'Ruimte Zien', hoofdstuk 6

F7C41758 F322 4132 95DA C4FEA364B5C6

 

Contact

Voor meer informatie kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. opnemen.

Facebook

Bekijk het laatste nieuws op onze facebook pagina.

Nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte blijven van onze activiteiten?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Quotes

  • "Door het helemaal loslaten van het presteren en het in alle rust waarnemen en met mijn hand volgen van wat ik zie, ben ik veel vrijer gaan schilderen en tekenen. Met meer aandacht, rust én focus."- Marlet H
  • "'Strelend' tekenen, dat is voor mij een bijzondere ervaring, keer op keer…"- Muuk tS 
  • “Zen zien tekenen heeft me geholpen om plezier in tekenen te krijgen, vooral omdat het vanuit ontspanning gebeurt”- Laurine vd D
  • "Groots: de ervaring om vanuit verbinding met mijn potlood over papier te bewegen…Speels en ontspannen begon een deurtje zich te openen naar een hele andere manier van ‘dingen tekenen’."  - Ellen B.
  • "Een waardevolle investering in anders kijken, zien en vervolgens tekenen met aandacht en hart! Mijn manier van tekenen is na deze retraite compleet veranderd." - Ellen Lisa 
  • "Zen Zien Tekenen is....innerlijke rust en levendige verbazing over zijn in onze handen."  - Joop H
  • "Dit is wat bij mij opwelde: de radijs...de zonnebloem...de mandarijn, dát wat is getekend  (gelijkend of niet, lós van alle oordelen en gedachten, maar wél geobserveerd.. gevoeld.. geroken.. aangeraakt met de aandacht..) kan nooit meer niét zijn gezien!" - Bianca van B