logo zzt

Agenda

In de agenda vind je alle activiteiten die de komende maanden plaatsvinden. Als je voor het eerst kennis maakt met het Zen Zien Tekenen, kies dan voor een kennismakingsworkshop, een Open Dag of introductiecursus. Deze worden op diverse plekken in het land gegeven door gidsen en geoefende tekenaars. Ook is het mogelijk om privélessen te boeken. Zie ook het overzicht van introductiecursussen.

 


Het wonder van de waarneming 

Zen Zien Tekenen
Datum: 22 oktober 2021 19:30 - 24 oktober 2021 15:00

Locatie: Klooster Huissen  |  Plaats: Huissen, Nederland

In deze bijzondere retraite in het klooster in Huissen nemen filosoof Hein van Dongen en Nelleke Metselaar, gids in de traditie van het Zen Zien Tekenen, je mee in 'het wonder van het waarnemen'.

We maken kennis met de fenomenologie, een begrip uit de westerse filosofie en we lezen teksten van enkele bekende fenomenologen uit de kunst en literatuur. Lezingen en verhalen wisselen we af met waarnemingsoefeningen, met luister-, schrijf- en tekenoefeningen uit de traditie van het Zen Zien Tekenen.  We hopen zo ook iets van het wonder van het 'onbevooroordeeld waarnemen' aan den lijve te ervaren...

Deze dagen zijn een mooie aanvulling op het Zen Zien Tekenen: je kunt je zo verder verdiepen in het gedachtengoed van de kunst van het waarnemen in verschillende culturen en denktradities. Maar je kunt het ook zien als eerste kennismaking daarmee!

Uitgebreide informatie vind je op de site van het klooster in Huissen (Inschrijven ook via het klooster).

 

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Stadsdam 1
6851 AH Huissen, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • Van 22 oktober 2021 19:30 tot 24 oktober 2021 15:00

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Facebook

Bekijk het laatste nieuws op onze facebook pagina.

Nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte blijven van onze activiteiten?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Quotes