Agenda

In de agenda hieronder vind je alle activiteiten rond het Zen Zien Tekenen.
Een kort overzicht van kennismakings- en introductiecursussen.

Tekenretraite in Frankrijk

Introductie
14888a37-f899-45c8-ae8b-a957644c8a60
  12 mei 2024 20:00 - 18 mei 2024 10:00

  Les Mirandes, Montmoreau Frankrijk

Wat is er heerlijker dan een week in Frankrijk te tekenen als meditatie, in een prachtige oude 'manoir' met uitzicht over de heuvels, en in de nabijheid van mooie oude dorpjes en steden?
Voor het eerst geven we een cursus Zen Zien Tekenen vlakbij Bordeaux, op landgoed Les Mirandes, een plek waar al heel lang mooie retraites worden gegeven. 
Op de ochtenden wordt les gegeven, in de middag kun je heerlijk zelf tekenen in de omgeving, of op de fiets het gebied verkennen. Aan het eind van de middag of 's avonds bespreken we vragen of voeren we een mooi gesprek over wat deze vorm van tekenmeditatie je brengt.
Je hoeft niet veel getekend te hebben om mee te doen. Interesse in tekenen als vorm van aandachtig waarnemen, of behoefte aan rust en het oefenen van je aandacht is een mooie basis. Tegelijk is het Zen Zien Tekenen voor geoefende tekenaars en kunstenaars een sterke, verdiepende ervaring.

Er zijn op dit landgoed allerlei arrangementen mogelijk. Een partner die niet tekent kan hier bijvoorbeeld ook verblijven.Kathleen Schreyen en haar team wil ‘Les Mirandes’ uitbouwen als een helende, heilzame plek voor wie er eens tussenuit moet en in alle rust op verhaal wil komen. Bijzonder hier is mooie omgeving, de ingetogen sfeer en heerlijke en volledige verzorging.

Meer informatie over de retraite/cursus vind je hier.

Informatie over Manoir Les Mirandes vind je hier

 ef7db90b 7ec4 428f 9efe c0a500ae70dd 796b967f 60db 4acc 9af3 0c589381541c

 

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
https://www.google.be/maps/place/Route+des+Mirandes+28+16190+Montmoreau

 

Alle datums


  • Van 12 mei 2024 20:00 tot 18 mei 2024 10:00

Powered by iCagenda

Contact

Voor meer informatie kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. opnemen.

Facebook

Bekijk het laatste nieuws op onze facebook pagina.

Nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte blijven van onze activiteiten?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Quotes

  • "Door het helemaal loslaten van het presteren en het in alle rust waarnemen en met mijn hand volgen van wat ik zie, ben ik veel vrijer gaan schilderen en tekenen. Met meer aandacht, rust én focus."- Marlet H
  • "'Strelend' tekenen, dat is voor mij een bijzondere ervaring, keer op keer…"- Muuk tS 
  • “Zen zien tekenen heeft me geholpen om plezier in tekenen te krijgen, vooral omdat het vanuit ontspanning gebeurt”- Laurine vd D
  • "Groots: de ervaring om vanuit verbinding met mijn potlood over papier te bewegen…Speels en ontspannen begon een deurtje zich te openen naar een hele andere manier van ‘dingen tekenen’."  - Ellen B.
  • "Een waardevolle investering in anders kijken, zien en vervolgens tekenen met aandacht en hart! Mijn manier van tekenen is na deze retraite compleet veranderd." - Ellen Lisa 
  • "Zen Zien Tekenen is....innerlijke rust en levendige verbazing over zijn in onze handen."  - Joop H
  • "Dit is wat bij mij opwelde: de radijs...de zonnebloem...de mandarijn, dát wat is getekend  (gelijkend of niet, lós van alle oordelen en gedachten, maar wél geobserveerd.. gevoeld.. geroken.. aangeraakt met de aandacht..) kan nooit meer niét zijn gezien!" - Bianca van B