In 2023 zijn er nog twee introductie-retraites in het klooster in Huissen:

Van 12- 15 oktober is er een vierdaagse cursus/retraite in het klooster in Huissen.
Vanaf 27 oktober geeft Nelleke Metselaar op vrijdagmiddag een introductiecursus in Bilthoven
Meer informatie en inschrijving via de agenda hiernaast.
NB: In januari/februari 2024 zal er ook weer een introductiecursus starten in Zoelen (bij Tiel)

Privélessen:

Verschillende docenten geven privélessen op afspraak, als je eens wil 'proeven' aan het Zen Zien Tekenen.
Richtbedrag: 50 euro voor een les van ca. 2 uur. Na 1 of 2 lessen kun je zelf verder oefenen of op een later moment nog eens een les inplannen.

 • In Eindhoven geeft Lenie Otten privéles overdag; een kennismakingsles is gratis. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 • In Eindhoven geeft Leo van Vegchel individuele begeleiding in zijn atelier. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 • In Rotterdam en Capelle ad IJssel geeft Arnold Vermeeren 's avonds privéles aan huis. Voor Zen Zien Tekenaars organiseert Arnold af en toe samen-tekenmiddagen op zaterdag. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (zie ook arnoldvermeeren.blogspot.com).
 • In Zoelen (Gld) geeft Martine van der Laan privéles in haar huis. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Facebook

Bekijk het laatste nieuws op onze facebook pagina.

Nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte blijven van onze activiteiten?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Quotes

 • "Door het helemaal loslaten van het presteren en het in alle rust waarnemen en met mijn hand volgen van wat ik zie, ben ik veel vrijer gaan schilderen en tekenen. Met meer aandacht, rust én focus."- Marlet H
 • "'Strelend' tekenen, dat is voor mij een bijzondere ervaring, keer op keer…"- Muuk tS 
 • “Zen zien tekenen heeft me geholpen om plezier in tekenen te krijgen, vooral omdat het vanuit ontspanning gebeurt”- Laurine vd D
 • "Groots: de ervaring om vanuit verbinding met mijn potlood over papier te bewegen…Speels en ontspannen begon een deurtje zich te openen naar een hele andere manier van ‘dingen tekenen’."  - Ellen B.
 • "Een waardevolle investering in anders kijken, zien en vervolgens tekenen met aandacht en hart! Mijn manier van tekenen is na deze retraite compleet veranderd." - Ellen Lisa 
 • "Zen Zien Tekenen is....innerlijke rust en levendige verbazing over zijn in onze handen."  - Joop H
 • "Dit is wat bij mij opwelde: de radijs...de zonnebloem...de mandarijn, dát wat is getekend  (gelijkend of niet, lós van alle oordelen en gedachten, maar wél geobserveerd.. gevoeld.. geroken.. aangeraakt met de aandacht..) kan nooit meer niét zijn gezien!" - Bianca van B