• facebook bw
  • twitter bw
  • linkedin bw
Alle artikelen...
Alle beschouwingen...
Alle oefeningen...
5-8 juli 2018: Stilteretraite in Belgie

Een bijzondere tekenretraite voor geoefende tekenaars: vier dagen met elkaar tekenen in stilte in het kleine, prachtig verbouwde voormalig klooster Rosario in Bever, Belgie. Het tekenen wisselen we af met gezamenlijke meditatie in de kleine kapel en heerlijke verzorgde maaltijden van ecologische producten.

meditatie3

Rosario ligt aan de rand van het landelijke dorpje Bever onder Brussel. Het heeft prachtige sfeervolle ruimtes en een tuin om in te tekenen, een kleine en grote kapel. Direct buiten het dorp is er een mooie wandel- en fietsomgeving. Zie www.rosario.be.

Tijd: aankomst donderdag 5 juli na de lunch. Vertrek zondag 8 juli na de lunch. (Eerder of langer verblijven is ook mogelijk)

Programma: er is een vast programma van gezamenlijke meditatie en maaltijden in stilte. Een groot gedeelte van het programma wordt vrijgehouden om - ook in stilte - te tekenen rondom het klooster of in de omgeving, individueel of in groepjes. In de ochtend wordt desgewenst een thema aangereikt; verder kunnen er op verzoek persoonlijke aanwijzingen voor het tekenen worden gegeven. Men kan facultatief deelnemen aan een licht avondprogramma met uitwisselen van ervaringen of het lezen van teksten.

Kosten: 350,- volledig verzorging op basis van 2 persoonskamers (gescheiden slaapgelegenheid). Kosten eenpersoonskamer: 400,-. (Douche en toiletten zijn altijd op de gang)

Meer informatie en aanmelden via dit formulier of This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Rosario

 
Terug

"De betekenis van het leven is om te zien"
Hui Neng, 7e eeuw

"Bij Zen Zien Tekenen ziet het oog, wordt je hart bewogen, en tekent je hand" Frederick Franck

"Zoals jij de wereld ziet, zo ziet de wereld jou" Leo van Vegchel

"Wat ik niet heb getekend heb ik nooit werkelijk gezien" Frederick Franck

"Het tekenen van een braamblad werd het begin van een pelgrimstocht" Maria Adriaens

"Wanneer je kijkt zie je nog niet, wanneer je ziet grijpt het je aan" Willem Hussem

"Zien doe je niet alleen met je ogen" Vincent Bijlo

"Wat is het moeilijkste van alles?"

"Dat wat het makkelijkste lijkt: te kunnen begrijpen wat je met de ogen ziet" J. W. Goethe

"Wat te doen als je alles hebt geprobeerd en niets lukt? Doorlopen!" Ton Lathouwers