logo zzt

Agenda

In de agenda vind je alle activiteiten die de komende maanden plaatsvinden. Als je voor het eerst kennis maakt met het Zen Zien Tekenen, kies dan voor een kennismakingsworkshop, een Open Dag of introductiecursus. Deze worden op diverse plekken in het land gegeven door gidsen en geoefende tekenaars. Ook is het mogelijk om privélessen te boeken. Zie ook het overzicht van introductiecursussen.

 


Zomercursus Terschelling

Introductie
Datum: 1 juli 2021 15:00 - 4 juli 2021 14:00

Locatie: Folkeshegeskoalle Hoorn Terschelling  |  Plaats: Hoorn Terschelling, Nederland

In deze zomercursus maak je kennis met het Zen Zien Tekenen als meditatievorm op het prachtige waddeneiland Terschelling. We verblijven in de Folkshegeskoalle aan de rand van het dorpje Hoorn - halverwege het eiland - en temidden van duinen en het natuurgebied De Koegelwieck.

De avonden en ochtenden zijn voor samen oefenen, instructie en uitwisseling. In de middagen kun je op stap om (evt. samen) verder te tekenen in de duinen, aan zee of op een terrasje. Of je kunt zelf gaan wandelen of fietsen op het eiland.

Tijdens de activiteiten werken we zoveel mogelijk vanuit de stilte. Tekenoefeningen wisselen we af met korte zit- of loopmeditaties.
We gebruiken eenvoudig materiaal: potlood en papier. Wanneer het weer het toelaat zijn we buiten – en anders in de mooie lichte Brege-zaal, waar ook alle kamers onder liggen. 


Deze retraite/cursus is voor iedereen die behoefte heeft aan verstilling en verdieping. Je hoeft geen ervaring te hebben met tekenen; het kan juist een fijne eerste (of hernieuwde) kennismaking zijn. Maar ook geoefende tekenaars vinden het Zen Zien Tekenen vaak een bijzondere nieuwe en verdiepende ervaring.

Begeleiding:
Nelleke Metselaar is opgeleid als gids in de traditie van het Zen Zien Tekenen zoals Frederick Franck dat in de vorige eeuw ontwikkelde. 

Kosten: (donderdagmiddag 1 juli tot zondagmiddag 4 juli):
Tweepersoonskamer Brege: 425,- voor volledig pension en begeleiding. 
NB: Bij alleengebruik kamer: 65,- extra.

 

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Badweg Hoorn 11
8896 KC Hoorn Terschelling, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • Van 1 juli 2021 15:00 tot 4 juli 2021 14:00

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Facebook

Bekijk het laatste nieuws op onze facebook pagina.

Nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte blijven van onze activiteiten?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Quotes