logo zzt

Agenda

In de agenda vind je alle activiteiten die de komende maanden plaatsvinden. Als je voor het eerst kennis maakt met het Zen Zien Tekenen, kies dan voor een kennismakingsworkshop, een Open Dag of introductiecursus. Deze worden op diverse plekken in het land gegeven door gidsen en geoefende tekenaars. Ook is het mogelijk om privélessen te boeken. Zie ook het overzicht van introductiecursussen.

 


ONLINE tekenmeditatie op maandagavond

Vervolglessen
Datum: 21 september 2020 20:00 - 21 december 2020 21:00

Locatie: via Zoom

Voor iedereen die vertrouwd is met het Zen Zien Tekenen, is er nu de mogelijkheid om wekelijks op maandagavond ONLINE - mee te doen aan een basisoefening.
Het Zen Zien Tekenen kan helpen om rust te creëren als je veel thuis zit of juist veel spanning ervaart. Het richt je aandacht op de kleine wondertjes om ons heen - die er altijd zijn. Regelmaat en een vast tijdstip kan je net even het zetje geven om deze mooie vorm van tekenen in je leven een plek te geven. Waarbij je niet iedere week vast mee hoeft te doen (zie onder).

Opzet:

De oefeningen borduren voort op de introductiecursus die je wel eerst gevolgd moet hebben om deel te kunnen nemen: elke week doorloop je in een uur de stappen van het Zen Zien Tekenen. Het accent ligt daarbij op de meditatie maar afhankelijk van de deelnemers zal er zo mogelijk ook steeds een nieuw element in worden gebracht. De laatste minuten worden wat ervaringen gedeeld. Dat is vaak bemoedigend of inspirerend.
Je kunt de oefening zelf spannender of eenvoudiger maken door de keuze van je onderwerp van tekenen.
Zie het als een soort wekelijkse yoga voor je geest. 

Voor wie:
Iedereen die een basis- of introductiecursus heeft gevolgd kan meedoen. Fijn voor als je b
ijvoorbeeld meer thuis wil oefenen, na (of tegelijk) met een vervolgcursus. Of als je deze vorm van tekenenmeditatie graag wil integreren in je weekritme, en je komt er maar niet toe...  

Praktisch: 
- De online oefening wordt vanaf 21 september elke maandagavond gegeven, van 20.30 - 21.30 uur. Het is fijn voor de continuiteit en de sfeer als er een vaste groep ontstaat die in principe elke week meedoet. De eerste les geldt als proefles; daarna kun je ook nog instappen.
- Begeleiding door Nelleke Metselaar, gids in de traditie van Frederick Franck. Incidenteel zal een van de andere gidsen de begeleiding doen
- We werken via het programma Zoom. 

Kosten en inschrijving
-  Bij inschrijving van eind september tot eind van het jaar (= 14 weken) zijn de kosten 100,- euro. Bij tussentijds instappen wordt een evenredig deel berekend. Doe Doe je toch liever incidenteel mee, dan betaal je 10,- per keer.

NB: In januari start na evaluatie en bij voldoende belangstelling weer een nieuwe serie.

Geef bij inschrijving graag even aan bij wie je een of meer lessen Zen Zien Tekenen hebt gevolgd.

 Registratie gesloten
 
27

 

Telefoon
0620737340
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Alle datums


  • Van 21 september 2020 20:00 tot 21 december 2020 21:00

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Facebook

Bekijk het laatste nieuws op onze facebook pagina.

Nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte blijven van onze activiteiten?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Quotes