logo zzt

Agenda

In de agenda vind je alle activiteiten die de komende maanden plaatsvinden. Als je voor het eerst kennis maakt met het Zen Zien Tekenen, kies dan voor een kennismakingsworkshop, een Open Dag of introductiecursus. Deze worden op diverse plekken in het land gegeven door gidsen en geoefende tekenaars. Ook is het mogelijk om privélessen te boeken. Zie ook het overzicht van introductiecursussen.

 


ONLINE tekenmeditatie op maandagavond

Zen Zien Tekenen
Datum: 21 september 2020 20:00 - 15 maart 2021 21:30

Locatie: via Zoom

Voor iedereen die vertrouwd is met het Zen Zien Tekenen, is er de mogelijkheid om wekelijks op maandagavond ONLINE - mee te doen aan een basisoefening.
Het Zen Zien Tekenen kan helpen om rust te creëren als je veel thuis zit of juist veel onrust ervaart. Het richt je aandacht op de kleine wondertjes om ons heen - die er altijd zijn. Regelmaat en een vast tijdstip kan je net even het zetje geven om deze mooie vorm van tekenen in je leven een plek te geven. 

Opzet:

De oefeningen borduren voort op de introductiecursus die je wel eerst gevolgd moet hebben om deel te kunnen nemen: elke week doorloop je in een uur de stappen van het Zen Zien Tekenen. Het accent ligt daarbij op de meditatie, maar er komt ook af en toe een nieuw element aan de orde. De laatste minuten delen we ervaringen. Dat is vaak bemoedigend of inspirerend.
Je kunt de oefening zelf spannender of eenvoudiger maken door de keuze van je onderwerp van tekenen meer of minder makkelijk te maken.
Zie het als een soort wekelijkse yoga voor je geest.
Nelleke Metselaar, gids in de traditie van Frederick Franck. begeleidt deze wekelijkse oefeningen. Incidenteel zal een van de andere gidsen de begeleiding verzorgen.

Voor wie:

Voor iedereen die een basis- of introductiecursus heeft gevolgd. Fijn voor als je bijvoorbeeld meer thuis wil oefenen, na (of tegelijk) met een vervolgcursus. Of als je deze vorm van tekenenmeditatie graag wil integreren in je weekritme, en je 'komt er maar niet toe'...  

Praktisch: 
- De online oefening is elke maandagavond, van 20.00 - 21.00 uur, via het programma Zoom. De eerste keer geldt als proefles; daarna kun je instappen. In principe schrijf je je voor de rest van de periode in.
- De eerstvolgende periode loopt van 11 januari t/m 15 maart 2021 - een serie van 10 maandagavonden.

Kosten en inschrijving
-  Inschrijving voor de serie van 11 januari t/m 15 maart kost 85,- euro. Bij tussentijds instappen wordt een evenredig deel berekend. Doe je liever incidenteel mee, dan betaal je 10,- per keer.
- Als je tegelijkertijd ook deelneemt aan een van de cursussen van Nelleke Metselaar betaal je 50,- per serie

 

NB: Bij voldoende belangstelling start op 29 maart 2021 weer een nieuwe serie van 10 maandagavonden (t/m eind juni)

Geef bij inschrijving graag even aan wanneer en bij wie je lessen in het Zen Zien Tekenen hebt gevolgd.

 Registratie gesloten
 
29

 

Telefoon
0620737340
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Alle datums


  • Van 21 september 2020 20:00 tot 15 maart 2021 21:30

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Facebook

Bekijk het laatste nieuws op onze facebook pagina.

Nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte blijven van onze activiteiten?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Quotes