logo zzt

Agenda

In de agenda vind je alle activiteiten die de komende maanden plaatsvinden. Als je voor het eerst kennis maakt met het Zen Zien Tekenen, kies dan voor een kennismakingsworkshop, een Open Dag of introductiecursus. Deze worden op diverse plekken in het land gegeven door gidsen en geoefende tekenaars. Ook is het mogelijk om privélessen te boeken. Zie ook het overzicht van introductiecursussen.

 


Tentoonstelling Zen Zien Tekenen

Expositie
Datum: 8 september 2018 - 28 oktober 2018

Locatie: Bibliotheek  |  Plaats: Rosmalen, Nederland

Van 1 september tot 28 oktober kunt u in de bibliotheek van Rosmalen de tentoonstelling Zen Zien tekenen bezoeken.

Zen Zien Tekenen is een actieve vorm van zenmeditatie. Je sluit de wereld niet buiten, maar komt in direct en diep contact met de werkelijkheid om je heen. Door de dingen te tekenen, laat je zien dat ze je volledige aandacht waard zijn.
Dit resulteert in kleine intieme potloodtekeningen die de bezoeker kunnen ontroeren, mits je de rust en aandacht kunt opbrengen om te zien wat de tekenaar bewoog.
De tekeningen op deze tentoonstelling laten zien wat Zen Zien Tekenen voor mensen kan betekenen. Ze laten ook zien dat er niet één manier van Zen Zien Tekenen is: zoveel tekenaars, zoveel handschriften.

Een originele tekening van de grondlegger van Zen Zien Tekenen, de beroemde Nederlands-Amerikaans kunstenaar Frederick Franck, leidt de tentoonstelling in. Naast vele originele tekeningen uit het recent verschenen Zen Zien tekenen-Inspiratieboek, zal er werk van Maria Adriaens te zien zijn, een directe leerling van Frederick Franck.

Op zaterdag 8 september wordt de tentoonstelling met een kleine receptie geopend.

Vanaf 14.00 uur is iedereen welkom in de bibliotheek van Rosmalen.

NB: op 27 september geven Leo van Vegchel en Gentiana Kerkhof een gratis lezing en workshop in het Zen Zien Tekenen in de bibliotheek. (Meer info zie daar).

 

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Hoff van Hollantlaan 1
5243 SR Rosmalen, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • Van 8 september 2018 tot 28 oktober 2018

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Facebook

Bekijk het laatste nieuws op onze facebook pagina.

Nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte blijven van onze activiteiten?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Quotes